• ✓ 1-3 dagars leverans ✓ Frakt 59 kr
DU FRÅGAR, VI SVARAR 👍

OM PRODUKTERNA

Vad är kraftpapper?
🤷‍♀️
Alla våra produkter tillverkas och består huvudsakligen av kraftpapper, vilket tack vare processen som det skapas på är extremt starkt och tåligt.

Kraftprocessen (kallas så på grund av styrkan hos det resulterande papperet och kommer av det tyska ordet Kraft för "styrka") uppfanns av en slump av Carl F. Dahl i slutet av 1800-talet. Av misstag tömdes kokaren innan pappersflisen var färdigkokt, men istället för att slänga det "misslyckade" koket lät man separera flisen i en kvarn och till allas förvåning resulterade det i ett papper som hade en mycket hög styrka.

För att tillverka papper används allt som oftast trä och trä består huvudsakligen av lignin och cellulosa. Ligninet har dock en negativ inverkan på papprets kvalitet, vilket gör att det behöver tas bort under tillverkningsprocessen medan cellulosan bevaras. Det unika med Dahls kraftprocess är tillvägagångssättet som ligninet och cellulosan separeras på och också det som i sin tur leder till kraftpapprets speciella och specifika egenskaper.

Råvaran som används för tillverkning av kraftpapper är barrved, eftersom barrved har mycket längre och något grövre fibrer än lövved. Barrveden strimlas till flis och dessa flis ångas och kokas sedan i en blandning av natriumhydroxid och natriumsulfid som kemiskt bryter ner bindningarna i träet. När dessa bindningar har brutits kan ligninet separeras från cellulosan. Denna specifika kemiska nedbrytning sker dock långsamt så att hållfastheten hos träets bindfibrer bibehålls. Detta hjälper till att skapa ett mycket starkt och hållbart papper i slutet av processen.

Tack vare dess styrka och mångsidighet har kraftpapper genom åren fått flertalet användningsområden, t.ex. vid paketering av olika typer av matvaror och livsmedel, till ytskiktet i wellpapp liksom till papperspåsar samt som bas för sandpapper.

Nästan alla kemikalier som används i samband med tillverkningsprocessen återvinns och återanvänds i samma process och de två huvudbiprodukterna som inte kan återvinnas (terpentin och tallolja) återanvänds i andra tillverkningsprocesser. Och eftersom kraftpapper är biobaserat och biologiskt nedbrytbart kan det enkelt återvinnas.

Är kraftpappret planetvänligt?
Jajamen! Allt kraftpapper som används i våra produkter kommer från hållbara skogar 🌳 Kraftpapper är dessutom återvinningsbart och majoriteten av den (lilla) plast som används är återvunnen samt att även andra material så som exempelvis bomull är biologiskt nedbrytbart 🌍

Kan produkterna tvättas?
Japp, det går alldeles utmärkt 👍 Vi har testat att tvätta alla modeller i tvättmaskin, men vi rekommenderar trots allt handtvätt + dropptorkning. Blixtlås, snören och magneter kan nämligen ta skada under ett tvättprogram. Bra att veta är också att den smuts- och vattenavvisande behandlingen över tid kan förlora sin effekt vid flertalet maskintvättar.

Går ert kraftpapper enkelt sönder?
Nej, vårt material är otroligt starkt och slittåligt 🙌 Hemligheten ligger i den kemiska process som används i samband med tillverkningen.

Vad händer om kraftpappret blir blött?
Vårt kraftpapper är ett häftigt material! Även om det blir blött så behåller det sin beständighet 💪

Hur skyddat är innehållet vid exempelvis regn? 🌧️
Vi förstår att du är rädd om det du bär på ❤️ Därför är alla ryggsäckar utrustade med dubbla skikt av kraftpapper samt ett inre bomullsskikt som även det hjälper till att skapa ett skydd. Samtliga produkter har dessutom genomgått en organisk smuts- och vattenavvisande behandling.

Kan ACRYLIC PAINT MARKERS användas av barn?
Även små händer kan sätta pennspetsen mot kraftpappret och skapa sin one of a kind. Våra pennor är lukt-, gift- och syrafria och just dessa har vi testat lite extra noga för att säkerställa att de är okej för barn att använda. Men som alltid när man har en yngre konstnär - glöm inte att skydda underlag och kläder 😉

Kommer målad färg att blekas eller färga av sig?
Din skapelse kommer inte att blekas eller färga av sig om du använder våra ACRYLIC PAINT MARKERS. Därför är vårt tips att använda dessa när du skapar din kreation. Vill du använda andra pennor är vår rekommendation att läsa igenom de tillhörande specifikationerna för att avgöra om de är lämpliga att använda eller ej.

Kan det som målats eller skrivits suddas ut?
Håll pennan rätt i hand ✍️ Våra ACRYLIC PAINT MARKERS är nämligen permanenta. Är du inte så van vid pennan rekommenderar vi dig en skiss utifrån ett karbonpapper, alternativt en initial skiss på ett vanligt papper och därefter en lätt skiss med blyertspenna (som kan suddas) innan du fyller i med de permanenta färgerna. Glöm inte bort att din skapelse är one of a kind och att det är det som är dess charm.

BESTÄLLNING

Har min order gått igenom?
Så snart du lagt din order kommer det att dimpa ner en orderbekräftelse i din inkorg 📩 Har du inte mottagit en orderbekräftelse så har köpet heller inte gått igenom. Då är du välkommen att lägga en ny order.

Kan jag få en rabattkod?
Uppenbarligen har du ansträngt dig för att hitta hit och vi tycker givetvis att bra prestationer ska uppmuntras! 🥳 Ange koden ”LÄSKUNNIG” i kassan för 5% avdrag vid order över 1 000 kr 💸

BETALNING

Vilka betalsätt kan jag välja mellan?
Vi vill att betalningen ska kännas trygg och smidig för dig. Därför använder vi oss av Klarna 💳 Klarna har ett brett smörgåsbord med betalningsalternativ så det är bara att välja det som passar dig bäst.

Varför kan jag inte välja faktura? 🤔
När du ska betala presenteras de betalningsalternativ som Klarna kan erbjuda dig. Om faktura inte dyker upp som alternativ behöver du prata med Klarna för att få reda på varför du inte kan välja faktura. I deras app kan du chatta med dem direkt, men vill du hellre slå dem en pling så gör du det på nummer 08-120 120 10.

LEVERANS

Vad kostar frakten?
Vår fraktkostnad är alltid 59 kr per beställning 📦 Även om det någon gång skulle behövas flera försändelser för din beställning så betalar du enbart 59 kr en gång.

Hur lång är leveranstiden?
Vi förstår att du är spänd inför att få sätta pennspetsen mot kraftpappret 😍 Därför ser vi till att skicka din order redan nästkommande vardag. Leveranstiden är sedan 1-3 vardagar från det att ditt paket lämnat oss.

Vilka leveransalternativ finns det?
Våra paket skickas snabbt och spårbart med DHL till ditt närmaste Service Point.

Kan jag spåra mitt paket?
Du kommer vara fullt uppdaterad under resans gång. Så snart ditt paket lämnat oss kommer det att dimpa ner en leveransbekräftelse i din inkorg 💌 I leveransbekräftelsen hittar du också din spårningslänk.

Vart hämtar jag ut mitt paket?
Paketet levereras till ditt närmaste DHL Service Point. Genom spårningslänken i din leveransbekräftelse kan du se vart ditt närmsta DHL Service Point ligger.

Vad gör jag om paketet är skadat vid leverans? 😭
I så fall hjälper vi dig med det samma! Det är viktigt att du tar en bild på paket/emballaget och skriver till oss på direkten. Enklast är att skriva till oss på chatten. Vi är snabba på tangenterna ⌨️ Det går såklart även bra att skicka ett mail till hej@schooledbypapaper.se om du hellre önskar det.

RETUR & REKLAMATION

Kan jag ångra mitt köp? 💔
Ibland blir det inte som man tänkt sig och vi vill såklart att det ska kännas bra för dig. I enlighet med Distans- och hemförsäljningslagen har du alltid ångerrätt i 14 dagar. Det innebär att du som kund alltid har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från att du tagit emot din beställning. Tänk bara på att varan ska vara i originalskick och i sin originalförpackning med etiketter och taggar kvar.

Vad kostar en retur?
För returfrakten tar vi ut en administrativ avgift på 79 kr. Returkostnaden dras av från din återbetalning. Detta gäller dock ej vid en reklamation. Då står vi givetvis för returfrakten.

Vad gör jag om jag mottagit en felaktig/trasig produkt?
Vi packar alltid våra produkter själva, vilket gör att vi noggrant kontrollerar dem innan de lämnar oss. Skulle det mot all förmodan vara så att din produkt är trasig eller felaktig när den anländer till dig kommer vi självklart att rätta till detta. Du väljer själv om du vill att vi skickar en ny produkt eller om du vill att vi gör en retur och återbetalning.

Hur gör jag en retur/reklamation?
Vi finns här för att göra din retur/reklamation så smidig som möjligt. Enklast är att skriva till oss på chatten. Vi är snabba på tangenterna ⌨️ Det går såklart även bra att skicka ett mail till hej@schooledbypapaper.se om du hellre önskar det. För att vi ska kunna hjälpa dig så snabbt som möjligt behöver vi veta anledningen till returen eller vid reklamation, få bilder på trasigt paket/emballage eller felaktig produkt. Utöver det behöver vi även ditt ordernummer. Vi kommer därefter att återkomma för att hjälpa dig vidare.

Hur lång tid tar en retur/reklamation?
Vi jobbar för att din retur/reklamation ska gå så snabbt och smidigt som möjligt. En retur/reklamation tar mellan 7-14 dagar att hantera. Så snart hanteringen är genomförd dimper det ner en bekräftelse i din inkorg 📩